Anmeldelser i Børnetateravisen:
Uro
Suttog
Trio
Godt med sug!
Uddrag af anmeldelse af Randi K. Pedersen, Folkeskolen
Barkentins Teater har i sin forestilling foretaget en ret opfindsom kobling mellem en klassiker og en bedragen Nilfisk.
De indledende øvelser tager tid. Men det viser sig at være givet godt ud, når Barkentins Teater præsentere den drabelige historie om Sct Jørgen og Dragen.
Som forestillingens eneste skuespiller folder Ole Barkentin Lauritzen sig ud i en lang række foretagsomme gøremål og en dialog med henholdsvis publikum og Barkentins Teaters obligatoriske, scenevante vovse. Den er henvist til en velgørende tilbagetrukken rolle; men opfylder alligevel sin helt forudsigelige funktion som kontaktskabende faktor. Til gengæld suppleres den med en guldfisk og - frem for noget - en bedaget Nilfisk fra dengang den berømte støvsuger endnu havde den facon en Nilfisk skal have
Hjortespring og fadersavn
Uddrag af anmeldelse af Kirsten Dahl, Børneteateravisen.
Stykket hedder for ingenting “ et sofastykke”. Hele to hjorte-malerier danner ramme for en både skør, lidelsesfuld og lun historie. Historien om malerisælgeren Kaj Hjort - en mand med mange hemmeligheder og store drømme.
Hvilke skal ikke røbes her. Blot at fundet af sjældne sager i bjerghuler, glæden med Maries bagerboller og maleriernes forelskede hjorte er tråde i Kaj Hjorts personlige fortælling om at savne en far og brænde for en kvinde.
Historien er sjov fordi den trasker derudad i bedste røverhistorie-stil. Charmerende i kraft af en række små finurlige detaljer. Og fascinerende, fordi man lige så langsomt fornemmer, at det, som ser ud til at være løgn og latin, har en nok så tragisk realitetsside. En virkelighed som ikke bare høre Kaj Hjort til; men som både børn og voksne blandt publikum kan finde stier at genkende sig selv på.
Ole Barkentin mester den underspillede stil, der skal til for at forløse tekstens finurlige drilskhed. Og han har roen til med et glimt i øjet og en sikker trumf i inderlommen at levendegøre tekstens konstante strøm af “ der - stikker - noget - smertefuldt - under - men - jeg - lister - det - kriblende - langsomt - frem”.
Hans åbne og tillidsvækkende facon gør, at publikum slapper totalt af og bliver interesseret i at få del i forestillingens hemmeligheder.